Efter de er hyret… Ikke filen væk disse vurderinger!

Det var en lang, udfordrende søgning, men du har endelig fundet den ideelle kandidat. Du brugte en grundig proces for at definere kravene i stillingen. Efter en anden runde af interviews, du gives et godt valideret udvalg instrument og kørte flere rapporter. Efter at have gennemgået alle oplysninger, var svaret klart… kandidaten er perfekt til rollen!
Nu hvad der sker med de oplysninger, du erfaringer fra denne proces? Når kandidaten har accepteret tilbuddet, vil mange organisationer jeg ved straks fil vurderingsresultater i deres ansættelse filer og lukke søgningen. Så hjælpsom som rapporterne var i udvælgelsesprocessen, de så samler støv.
I mit arbejde som en Leadership træner har jeg fundet urimelig værdi i brugen af vurderingsresultater når udvælgelsesprocessen er fuldført. Når den nye leje er i den nye stilling, kan kraftfulde indsigt opnås fra de rapporter, at give yderligere værdi til organisation og nye lejer både.
Jeg har for nylig coachet en sales executive, Peter (ikke hans rigtige navn), der var flyttet ind i en udfordrende nye rolle. Inden for den første uge af at deltage i organisationen, mødtes Peter og jeg til starten af et 3-måneders executive onboarding-program. En af de første trin i processen var at have en fuld afhøre af modellens underliggende vurdering værktøjet og de rapporter, der blev produceret, baseret på hans input.
I vores første møde var det tydeligt at Peter var umådelig fyret op om kortlægning et nyt kursus for salgsorganisationen. Han var som en væddeløbshest opladning ud af porten, ivrige efter at få hans direkte rapporter omfavne de ideer, han havde, baseret på sine erfaringer i sin tidligere virksomhed.
Vi gik gennem vurdering. Hans særlige profil afslørede, at han var en meget resultatorienteret, drevet person, som computeren en masse og viser en meget hurtig-tempo. Som vi talte, begyndte han at se, snarere end at skabe en forbindelse med sin direkte rapporter… noget, han var meget interesseret i at gøre… Han var i virkning at lukke dem ned. Peter var så glade for at dele sine tanker, at han kom på gerne bande busters.
Peters direkte rapporter ryster på hovedet, siger, “som han mener han er? Jeg ønsker han ville blot lytte til os og vi kunne fortælle ham om de udfordringer, vi står over for i dette selskab, og hvordan de skal løses.”
I mange organisationer ville det måneder ned ad vejen, når den legendariske bil er allerede i grøften, at Peter manager ville kontakte menneskelige ressourcer med kommandoen til at “give denne fyr noget 360-graders feedback så han kan se, hvad han gør til sit folk!”
Bygning i en fortrolig, one-on-one afhøre vurdering up-front, før pression er for intens og lederen har allerede skabt et “navn” for sig selv… er en proaktiv investering i at forhindre afsporing. I min forskning på succesfaktorer og derailers i de første 3 måneder hos en ny arbejdsgiver er “lytte og observere” en af de vigtigste adfærd for ledere til at demonstrere. At give fordel af denne forskning, kombineret med oplysninger fra enkeltes egen profil, er en kraftfuld måde at hjælpe nye leje internalisere de meddelelser, de har brug for at få det samme.
Peter og jeg var også i stand til at tilbringe tid sammen med sin Manager, hjælpe hende til at forstå, hvor hun skal muligvis hjælpe Peter til kursus korrekt i de første par måneder, på grund af sin særlige profil.
So… Hvad kan du gøre mere proaktivt og forsætligt opbygge en vurdering afhøre i processen med overgang en ny medarbejder i deres nye rolle? Hvilken supplerende støtte kunne du give til nye leje manager? Hvordan kan dette sætte dem begge op for succes?
I min Clearing den 90-dages Hurdle™ proces, jeg administrere en personlig profil analyse (PPA) til hver coaching klient. Dette er en meget pålidelig og godt valideret instrument til rådighed via Thomas International Inc. Vi bruger disse oplysninger til at fastslå områderne i fokus for vores coaching. Det hjælper klienten og jeg genkende de styrker, der skal udnyttes i denne meget vigtige tidsramme. I de første 3 måneder med en ny organisation er personlig branding nøglen. Det er afgørende at udnytte styrker hurtigt for at hjælpe med at bære mine klienter gennem at overvælde, der ofte følger med udgangspunkt i en ny lederrolle.
Det er også vigtigt at være opmærksom på watch-outs eller “begrænsninger” i Thomas sprog, således at jeg kan hjælpe med at fokusere min klient energi på at undgå de typiske derailers inden for de første 90 dage og være meget opmærksomme på disse områder, den enkeltes profil Angiver måske være hans eller hendes særlige nemesis.
Vi udnytter derefter en rapport kaldet “Hvordan til effektivt at håndtere”, som beskrevet, hvordan en bestemt kandidat forvaltes bedst. Vi bruger disse oplysninger til at sikre, at den nye leje proaktivt styre opad med den nye chef, lige fra starten. Hvad bossen behøver at vide om min klient motiverende og udviklingsmæssige behov? Jeg finder, at behandlingen af denne betænkning skaber en stærk forbindelse mellem chef og nye leje. Det hjælper til at skære igennem hvad jeg kalder “høflighed dance” af første par måneder. Det er min erfaring, at for meget tid går til spilde gå på æggeskaller i de tidlige dage af danner dette vigtige forhold. Åbne og ærlige samtaler kan blive kickstartet gennem effektiv udnyttelse af Thomas værktøjer eller andre effektive vurderinger.
Så hvad der skete med Peter? Med de indsigter, erfaringer fra vurderingsværktøjer, var han i stand til at erkende sin direkte rapporter, hans iver efter at forfølge de ændringer han ønskede var sandsynligt at komme i deres måde. Af bygningen i tide til at lytte til deres ideer og ved hjælp af en mere samarbejdspræget proces for at udvikle en fælles vision, drillede han sit hold til fantastisk årets udgang resultater. Efter deling hans profil åbent med sin direkte rapporter og hans chef, han bad for deres støtte til at aflæsse ham når foreslog hans opførsel at han ikke var lytte og drager fordel af idéer omkring ham. Peter er blomstrende i sin nye rolle og hans selskab er tilfreds med det lederskab han leverer.
For mere om, hvordan jeg bruge Thomas rapporter i min Clearing den 90-dages Hurdle™ program, jeg glæder mig over dine spørgsmål på info@clearingthe90dayhurdle.com
* alle navne og identificere detaljer er blevet ændret for at beskytte klient fortrolighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.