Masterminding din vej til større succes

Napoleon Hill opfundet begrebet mastermind Alliancen i hans klassiske bog Tænk og Grow Rich. Han mente, at en gruppe af ligesindede, præstationsorienterede individer dramatisk kunne udnytte hinandens succes.
De gamle adages stadig holder stik i dag, “summen af hele er større end dens dele” og “to hoveder er bedre end en”. Flere og flere i dag folk i erhvervslivet udnyttelse af power af mastermind grupper at tænke større. Kombinerer kraften i flere hoveder til at løse problemer, søge rådgivning, forskellige perspektiver og nå mål, blot skaber bedre resultater end “gå enegang”.
Mastermind grupper forpligte sig til at dukke op og bidrage til succes for hinanden. De bliver betroet fortrolige, der stoler på hinanden for uvurderlige indsigter, ærlig feedback, værdifulde ideer, opmuntring, inspiration og motivation.
Mastermind gruppe typer
Væsentlige er typer af grupper så endeløse som din fantasi. Mastermind grupper i store virksomheder bestå ofte af ledere fra forskellige afdelinger, interne klientgrupper, der tjener hinanden, eller nye ledere, der ønsker at fremme deres udvikling. Nogle mastermind grupper er branchespecifikke. De kan være finansielle planlæggere, trænere eller Supply Chain ledere, der forpligter sig til at lære fra hinanden. Ejere af små virksomheder skaber ofte mastermind grupper til at udvikle strategier, dele erfaringer og ressourcer.
Planlægning af processen
Det første og vigtigste skridt til at danne en vellykket mastermind gruppe planlægning. Detaljer kan finjusteres, når Gruppen er dannet, men at have et klart billede op foran vil øge dine chancer for at få de rigtige mennesker i første ombæring. Det vil også hjælpe dig med at kommunikere med potentielle medlemmer.
Hvad vil være Gruppens formål og mål? Sørg for at gennemtænke “både hvad det er” og “hvad det er ikke”. For eksempel, er en mastermind gruppe typisk ikke et kundeemner netværk.
Hvad er de grundlæggende regler og grænser? Hvad er ok og ikke ok? Og glem ikke at planlægge hvordan spillereglerne vil blive håndhævet.
Hvor store bliver gruppen? Grupper har typisk mindre end 10 medlemmer.
Hvor, hvor ofte og hvor længe vil du møde? Nogle grupper mødes næsten gennem telekonference eller internettet. De virtuelle grupper mødes som regel oftere. Andre grupper mødes i person. De mødes typisk månedlige eller kvartalsvise for et par timer.
Hvordan vil møderne blive struktureret? Nogle er struktureret med en facilitator og en dagsorden, nogle tild lige tid til hvert medlem, nogle blot fokusere på de mest presserende problemer.
Hvem er det “ideelle” medlem for din gruppe? Hvad er deres karakteristika? Hvad er deres ekspertise? Hvilken værdi føjes de til gruppen?
Hvor kan man finde medlemmer
Glem ikke, at finde den “ideelle” medlem er målet. Varme organer lige ikke “ideelle” medlemmer. Nogle steder at kigge efter “ideelle” medlemmer: dit eksisterende netværk; Faglige sammenslutninger; Handelskammer; Dit sted for tilbedelse; Internet bulletin boards eller netværksgrupper; etc.
Administration af forventninger
Alle i gruppen skal forstå, at der er en udvikling kurve til at danne en mastermind gruppe. Mens du ramping op, skal medlemmerne have åbne og ærlige samtaler om gruppe normer og forventninger. Disse samtaler størkne buy-in, begynde at opbygge obligationer, og lægge fundamentet for tillid.
At være en del af en vellykket mastermind gruppe kan være en uvurderlig og berigende oplevelse, både personligt og professionelt. Nogle grupper har bogstaveligt talt delt udviklingen i hele karriere med hinanden. Ville det ikke være en fantastisk oplevelse at se tilbage? Nu thats hvad jeg kalder “magt”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.